Arcydzięgiel powinien stać się przezroczysty

W sumie należy smażyć przez około 20 minut. Arcydzięgiel powinien stać się przezroczysty, zachowując zielono seledynowy kolor. Gorący składać do słoików i od razu je zamykać. Przy kandyzowaniu usmażony w cukrze arcydzięgiel odsącza się i podsusza przez kilka dni, przesypując cukrem pudrem. Przechowuje się w szczelnie zamkniętych naczyniach. Tłuczone nasiona arcydzięgla zastępują z powodzeniem wanilię i bywają stosowane jako dodatek do mlecznych deserów. Korzenie w niewielkich ilościach stanowią dobrą przyprawę do niektórych sosów i potraw rybnych. Korzenie, nasiona lub olejek arcydzięglowy mogą być używane przy produkcji aromatycznych wódek żołądkowych lub likierów ziołowych, między innymi „Benedyktyna”.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witaj na moim serwisie! Pracuje jako agentka nieruchomości w jednej z większych agencji nieruchomości w Warszawie, na co dzień doradzam ludziom na co zwrócić uwagę wybierając mieszkanie lub dom dla siebie. Postanowiłam założyć bloga o tej bliskiej mi tematyce, aby dzielić się z Wami moimi doświadczaniami. Mam nadzieję, że wpisy będą leżeć w obszarze Twoich zainteresowań!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)