Napar można osłodzić miodem pszczelim

Parzy się przez 10—15 minut. Pije się go w stanie ciepłym przed jedzeniem 4 razy dziennie po 1/4 szklanki, 2—3 łyżki albo po 1 łyżeczce, w zależności od wieku dziecka. Napar można osłodzić naturalnym miodem pszczelim. Zamiast naparu można użyć 2—3 kropli olejku anyżkowego rozpuszczonego w mleku, wodzie lub ewentualnie podanego na kostce cukru. Te same postaci leku stosuje się przy bólach żołądka, wywołanych wzdęciem, lub jako środek mlekopędny. Zewnętrznie olejek działa odkażająco na skórę i tępi jej pasożyty. Można się nim nacierać dla odpędzenia komarów. Uwaga! Niewskazane jest stosowanie olejku przy ostrym nieżycie żołądka.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witaj na moim serwisie! Pracuje jako agentka nieruchomości w jednej z większych agencji nieruchomości w Warszawie, na co dzień doradzam ludziom na co zwrócić uwagę wybierając mieszkanie lub dom dla siebie. Postanowiłam założyć bloga o tej bliskiej mi tematyce, aby dzielić się z Wami moimi doświadczaniami. Mam nadzieję, że wpisy będą leżeć w obszarze Twoich zainteresowań!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)